Codul manierelor elegante pentru femei

In ziua de astazi s-au cam uitat bunele maniere atunci cand se vorbeste despre  femei. Femeile nu sunt respectate indeajuns  deoarece ele se expun prea mult. Femeile  trebuie sa se respecte si sa se valorizeze mai mult, sa se impuna prin atitudine, aspect exterior, tinuta si cunostinte de cultura generala (gramatica limbii romane „y compris”).

Este foarte usor sa deteriorezi imaginea unei femei reducand-o la cliseul de midineta, indiferent de pregatirea profesionala pe care o are si de pozitia sociala pe care o ocupa in societate. Cu cateva expresii aruncate intr-o conversatie sau in virtual, in presa, in televiziune poti sa-i deteriorezi imaginea si pe urma este foarte greu sa demonstrezi ca cele spuse sau scrise nu sunt adevarate, nu coincid cu realitatea.

In societatea romaneasca se extrapoleaza foarte usor, mai ales cand este vorba despre femei. Toate sunt reduse la statutul de incapacitate intelectuala, imposibilitatea afirmarii decat prin anumite mijloace specifice sexului frumos. S-a impamantenit ideea ca femeile nu pot ocupa functii importante in politica, in administratie, in mass media, prin urmare atunci cand o femeie ajunge in astfel de pozitii, imediat apar si atacurile de tot felul. Unele atacuri ating forme paroxistice, asa cum s-a intamplat in ultimul timp cu mai multe femei care sunt persoane publice. Deoarece nu stim exact toate dedesubturile acestor atacuri, cat este adevar si cat este joc de culise, nu vom sti niciodata cine are dreptate. Ce este insa evident este faptul ca in lumea barbatilor o femeie trebuie sa fie o aparitie decenta, mai ales daca este o persoana publica. Nu ma refer strict la stilul business, dar nu este normal ca intro sala de sedinta sa apari imbracata ca la club, sau ca la un dineu.

As dori sa fac numai cateva precizari in ceea ce priveste modul cum poti sa rezisti intr-o lume care te judeca cu usurinta:

– o femeie trebuie intotdeauna sa fie ingrijit imbracata. Elegant sau sport, dar fara excese de decolteuri sau lungime a fustei. Nu brand-ul este important, cat rezultatul final atunci cand te uiti in oglinda. Accesoriile sunt importante in aceeasi masura ca restul tinutei.

– o femeie trebuie intotdeauna sa aiba parul curat, aranjat, trebuie sa aiba mainile curate si ingrijite.

Un machiaj lejer, un ruj care se asorteaza cu tinuta, un parfum bun desavarsesc intotdeauna aspectul general.

– pozitia corpului, tinuta sunt definitorii. Nu se sta picior peste picior in orice situatie, nu te rujezi in locuri publice, nu-ti dai cu mana prin par in orice moment, nu vorbesti neintrebata daca nu este cazul.

Unele lucruri sunt elementare, dar le-am mentionat aici deoarece conteaza foarte mult in viata. Un comportament decent, mai putin ostentativ este oricand recomandat, iar in anumite situatii este obligatoriu. Este de asemenea foarte adevarat ca depinde de fiecare ce-si doreste de la viata.

Sursa aici.

51J8TJSUDZL._SL500_SX182_SH35_

Anunțuri

2 gânduri despre „Codul manierelor elegante pentru femei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s