Ce ziceti, este necesar contractul prenuptial?

Cat este de necesar contractul prenuptial?

Intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, posibil din 2010, inseamna, printre altele, legalizarea contractului prenuptial, care stipuleaza clar cum se impart bunurile in caz de divort. Acest document, realizat de cei ce au suficient sange rece incat sa se gandeasca la divort inca dinainte de a-si pune pirostriile, starneste deja controverse. Pe de-o parte, este blamat pentru ca scoate din planul idilic conceptul de familie, pe de alta parte insa, ii pune la adapost pe cei care fac singuri averi impresionante, pe care nu vor sa le imparta cu partenerul de care se despart.

Jumi-juma, pentru familiile modeste

Codul Familiei, completat de Codul Civil, reglementeaza foarte clar modul in care se impart bunurile la divort: tot ceea ce a fost dobandit in casnicie se imparte la doi, iar partenerii aleg ce pastreaza fiecare. In cazul neintelegerilor, partajul se face in instanta, situatie in care procedura de divort este mai anevoioasa.

Avocatul Cosmin Dimancea spune ca realizarea contractului prenuptial este necesara in cuplurile in care intre cei doi exista diferente foarte mari privind situatia financiara. Altfel, arata avocatul, acest document este util doar prin prisma alinierii legislative la dreptul european. De asemenea, existenta acestui act usureaza procedura de divort si reduce timpul necesar pronuntarii acestuia.

Integral in Evenimentul Zilei

Anunțuri

2 gânduri despre „Ce ziceti, este necesar contractul prenuptial?

  1. Depinde. Daca ai intradevar o avere impresionanta, probabil ca e necesar. La mine e destul de simplu, chiar daca ea are o casa in Iasi, eu am una in Galati si mai construim una in apropierea Galatiului, am pus totul pe numele baiatului. Care INCA e minor.. deabia s-a nascut. Are 9 luni. Iar tutorele lui, este nevasta mea. In plus, noi nu suntem casatoriti cu acte, si nici nu avem de gand. Cred ca acea hartie complica mai mult lucrurile.

  2. Sa va traiasca baiatul, in primul rand!
    In al doilea rand imi permit sa-ti spun ca ai si nu ai dreptate.
    Cunosc foarte multe povesti adevarate despre oameni, pe care sper sa le scriu aici la un moment dat. Viata demonstreaza ca pentru copii este foarte important ca parintii sa-si puna ordine in viata pentru binele lor. Si nu este vorba numai despre partea materiala aici, ci mai ales despre cea spirituala.
    Sper sa iti dea de gandit ceea ce-ti spun acum.
    Apreciez foarte mult sinceritatea ta. Nu pot sa-ti promit discretie, doarece e un spatiu public 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s