Femeile si microblogging-ul

Nu stiu cum era anul trecut, dar anul acesta daca nu esti pe Facebook si pe Twitter, inseamna ca nu existi!

Si daca esti vedeta ca Britney Spears, Lady Gaga, Inna, sau persoana publica, nu dau nume, atunci grija de baza este sa aduni cat mai multi prieteni, fani, urmaritori, etc.

Si atunci cand pui cateva cuvinte, sau poze, link-uri pe pagina ta, din cand in cand, sa vina mii de persoane sa-ti acceseze pagina. De exemplu, intro zi Lady Gaga marturisea ca n-a plecat din studioul de inregistrari toata noaptea deoarece a lucrat pentru „monstrii” ei, adica fani, prieteni, admiratori, etc. Anexase si o fotografie cu imaginea ei destul de ciudata in asternut. Comentariile curgeau garla…cum era de asteptat in astfel de situatii. Unul dintre ele, postat de o domnisoara naiva, presupun, suna cam asa: „Gaga, I love you very much, dar tu nu te demachiezi inainte de culcare?”

Adevarul este ca e delicat si daunator  sa te culci cu gene false lipite si cu multa mascara pe ele…

Atunci cand nu esti vedeta, sau persoana publica, ai mai multe optiuni: sa fii tu insati si sa-ti promovezi propria persoana, sau afacere, ori sa fii oricine altcineva. Un nume fals, o identitate oarecare, un ID, un avatar te pot scoate imediat din incurcatura.

Si aici vine partea cea mai interesanta la capitolul „Femeile si microblogging-ul”:

– unele se scoala de dimineata si constata ca s-au sculat suparate pe lume si vor neaparat sa se afle ca azi sunt pe invers: deci incep sa miorlaie, adica adauga un tweet!

– unele marturisesc ce viata frumoasa au ele, cum fac bagaje si pleaca-n vacanta, sau in delegatie de serviciu, ca ele sunt foarte importante acolo la job, la multinationala, sau la SRL-ul unde cafeaua se face la comun in bucataria companiei, sau nu…se cumpara din colt de la automat. Si ce buna e cafeaua aia, cum numai ele si numai ele pot s-o gaseasca in „market” si s-o bea! Altele pun poze cu micul dejun, sau cu cina, cu paharul de bere, vin, sau sampanie ca sa ne fie clar ca sunt „ailleurs”, adica pe alte meleaguri…sa faca valuri…

– unele fac PR pentru cate un partid din tumultoasa viata de partid romaneasca si de-aici iti dai seama cum se cheltuiesc banii in tara asta; deplasari, protocoale, intalniri, sedinte de partid in deplasare…caci totul costa!

– altele copiaza tot ce se poate copia in materie de microblogging; ele dau „like” la toata lumea, dau retweet la greii din blogosfera, din social media, ele pun comentarii standard la orice, unele cauta chiar motive de galceava in scopul de a se face remarcate cu orice pret! Este foarte important sa oftezi cat mai des pe twitter sau pe facebook ca sa nu te uite lumea: Off, Off…

– cea mai ciudata categorie este insa cea a personajelor contrafacute: adica „lectii de pian” gratuite te urmareste/urmeaza pe twitter, iar pe mesaj direct te anunta ca-i „very hot” si „alone”…

Sau pe facebook iti cere accept pentru prietenie un personaj cu nume ciudat, intrebi cine este, raspunde pe mesaj direct, dai accept, intra apoi pe chat-ul facebook, incepe sa te chestioneze, nu-ti dai seama exact de-i barbat sau femeie, dar ar vrea si ID-ul de messenger…

Dragele mele, in concluzie: este frumos si necesar sa socializam, sa comunicam, sa aflam noutati si informatii utile, unii de la altii, dar eu consider ca nu este nevoie sa ne dam in spectacol, sau sa ne stanjenim unele pe altele.

Faptul ca mi s-a dus un fir la ciorap, ca mi s-a stricat fermoarul, ca nu-mi mai place de mine cand ma uit in oglinda, ca-mi vine sa ma urc pe pereti de singuratate, etc., etc., nu sunt cele mai interesante subiecte din lume…dar fiecare este libera sa scrie ce vrea, nu-i asa, pe pagina proprie de Facebook, de Twitter, s.a.m.d.

3 gânduri despre „Femeile si microblogging-ul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s