Prima zi de scoala, pe stil vechi

Scoala incepea dintotdeauna in Romania din 15 Septembrie. Era un fel de data consacrata, care anul acesta a fost schimbata din motive pur calendaristice.

La scoala din cartier fetitele din clasele primare merg imbracate  in „deux-pieces” negru, cu bluzita alba, iar baietii in costum negru cu camasa alba. Copiii sunt foarte sobri si importanti de ceea ce li se-ntampla, dar daca le pui intrebari despre scoala sunt destul de timizi si ingrijorati: doamna invatatoare e prea dura cu ei, clasa a doua va fi mai grea si alte ingrijorari de aceeasi natura. Imi place sa-i intalnesc pe strada si sa-i admir. Unii dintre copii sunt foarte maturi de mici, iar sinceritatea lor ma incanta si ingrijoreaza in acelasi timp. Nu-mi place sa pun intrebari indiscrete, dar ei simt nevoia sa comunice si ar fi in stare sa-mi povesteasca tot ce li se intampla in viata…

Anul acesta s-a mai intamplat un miracol in fata blocului: copiii ies sa joace sotronul, sau sa alerge in gradina de vis-a-vis. Chiar si de-a-v-ati-ascunselea s-au jucat intro seara…credeam ca au uitat cu totul cum este sa alerge pe-afara.

Oare se reinstaleaza normalitatea in lumea care ne-nconjoara?

Nu stiu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s