Sustinem judecarea in libertate a asistentei Florentina de la maternitatea Giulesti!

Aici este petitia online:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p06586056.html

Aici este pagina de pe Facebook:

http://www.causes.com/causes/532248?m=096d8e5f

Update 1:

Totul a pornit de la postul Cristinei Bazavan.

La postul meu anterior am primit urmatorul comentariu, care ne demonstreaza ca Florentina nu este singura!

Comentariu primit de la Nicole:

„Dragele mele, trebuie sa ne unim. “Unde’s multi, puterea creste”. Vocea noastra trebuie auzita. Scriu asta deoarece prietena mea, o englezoaica , profesoara stabilita la Paris, si care a lucrat la British Council, Bucuresti timp de un an, are un blog in care s-a ocupat cronologic de evenimentele dupa arestarea Florentinei. Este in limba engleza, dar sunt si texte in lb. romana, intre care scrisoarea deschisa a dlui avocat Liviu Popescu, cu experienta la CEDO, scrisoare adresata doamnei Kovessy. Deaemeni, impreuna cu Florina, cea care a tradus multe adticole si declaratii din romana in engleza si cu mine, care locuiesc in Statele Unite de multi ani, Sarah a inceput un blog “Dreptate pentru Florentina” in lb. romana. Adresa blogului este: http://florentinablog.canalblog.com Va rog uitati-va pe acest blog. Este scris cu talent, pasiune si mai ales cu dragoste pentru tara al carei oaspete a fost de multe ori. Sotii Carstea trebuie sa stie ca suntem alaturi de aceasta familie greu incercata. Petitiile ca cea dela OAMR, de ex. sunt ok, dar Florentina merita mai mult. Trebuie sa scriem , nu justitiei romane ci forurilor internationale precum CEDO. Haideti sa venim cu idei concrete pentru a o ajuta si “to make a difference”. Noi trei va stam la dispozitie.. haideti sa ne unim eforturile!”

Update 2:

Comentariu primit de la Sarah:

„The abuse and violation of Florentina’s rights since the first day of her arrest is nothing short of hallucinating. In any other country she would have been released after 24h and the true culprits incarcerated. we all know who they are starting from the very top and down to the idiot Dima.
The circus of her rumoured release yesterday finally denied after the prosecutors appeal that she is still a ‘pericol public’ is a travesty of justice. I realise the system is like that, that they were doing their job but for the judge to have accepted and passed their appeal is absurd. Florentina a dangerous menace? the idea is preposterous.
We have been following this shameful miscarriage of justice, this targetting of Florentina as ‘Acarul Paun’ since the night of the fire. Please see URL.
Praying hope and against hope the this second judge will finally rule as the first had over these important 48h. Florentina needs her family, friends, peace and quiet…the images in her head are a life sentence. She has her own personal bars and her own personal cell. Not only the infamously cncerous health system in Romania, but the justice system too is clearly defective…what court could ever find Florentina Cîrstea dangerous? The very fact that her arrest was illegal (for done so without warrant) should be grounds for her release, not to mention the blunders and the erroneous paperwork throughout this whole investigation trampling all over Florentina’s life, reputation and rights.
Romania is now a member of the EU while its health service is that of a third world country and its justice system a law unto itself that actually has more to do with who pays who or who owes who than law. I hope Florentina takes this to the European Courts of Human Rights for its a shameful example of Romanian law and spits on the constitution starting at article 143. I for one will be in the gallery cheering her.
Great blog! Bravo! Good to see you!”

Update 3:

Comentariu primit de la Catalina

„Sunt medic neonatolog, am lucrat si o cunosc foarte bine pe Florentina Carstea. Va asigur ca este un om deosebit, un profesionist desavarsit si o mama minunata. Era asistenta pe care si-o putea dori ori medic neonatolog in echipa, in momentele extreme de terapie intensivs neonatala. Ea salva prin gesturile si deciziile sale vietile micutilor pe care-i ingrijea. Suntem datori toti cei ce-o cunoastem sa spunem la nesfarsit tuturor ca era un om integru, de o delicatete si fermitate totodata pe care cu greu o mai intalnesti astazi. Ea isi dorea sa-si continue misiunea ei de salvare in ciuda ofertelor multiple pe care le-a primit. Era de neclintit in decizia ei de a ramane in locul acela in care era cel mai mult nevoie de experienta si de mainile ei iscusite. Aceleasi miini care zac acum inchise in catuse. Erau exceptionale momentele in care parasea salonul de terapie intensiva, niciodata nejustificate, caci nu avea vicii si de cele mai multe ori nu-si permitea nici sa manance in cele 12 h de tura. Muncea neintrerupt minute, ore, zile, ani, fiecare secunda fiind pretioasa in lupta pentru viata. Puteti sustine judecata ei in libertate semnand petitie adresata ministerului justitiei:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p06586056.html

Reclame

7 gânduri despre „Sustinem judecarea in libertate a asistentei Florentina de la maternitatea Giulesti!

 1. Sunt de acord cu judecarea ei in libertate. Atatia infractori care reprezinta un adevarat pericol social sunt liberi, iar aceasta femeie (vina ei trebuie determinata de judecatori, nu de noi) sta in arest, si chiar daca o elibereaza, nu va avea dreptul sa-si exercite profesia (ce o sa faca, o sa fie libera sa moara de foame?).
  Imi este groaza cand realizez ca in tara noastra, daca esti un om marunt, risti sa putrezesti in inchisoare pentru tarele sistemului, doar pentru ca te-ai gasit la locul nepotrivit in clipa nepotrivita si poate pentru cateva minute nu ai fost atent! Ca sa ai parte de Justitie (cu J mare) ai nevoie de un avocat bun, pentru un avocat ai nevoie de bani si daca nu ai dreptul nici sa muncesti cum faci rost de bani si cum ai acces la un proces just?
  Consider ca ar trebui sa fim solidari, deoarece in orice moment unul dintre noi ar putea cadea prada sistemului kafkian existent in tarisoara noastra scumpa!

 2. Mihaela, ai dreptate!
  Dar trebuie sa-ti spun ca putini oameni gandesc asa, ca tine!
  Ajunsa povestea aceasta pe Facebook, am vazut reactia oamenilor: replici rautacioase, ironii, indiferenta…oamenii de pe Facebook relationeaza pentru tot felul de cauze, dar nu si pentru aceasta, ceea ce ma surprinde.
  Moartea bebelusilor este intr-adevar o mare drama…dar povestea Florentinei este o alta!

 3. Sunt medic neonatolog, am lucrat si o cunosc foarte bine pe Florentina Carstea. Va asigur ca este un om deosebit, un profesionist desavarsit si o mama minunata. Era asistenta pe care si-o putea dori ori medic neonatolog in echipa, in momentele extreme de terapie intensivs neonatala. Ea salva prin gesturile si deciziile sale vietile micutilor pe care-i ingrijea. Suntem datori toti cei ce-o cunoastem sa spunem la nesfarsit tuturor ca era un om integru, de o delicatete si fermitate totodata pe care cu greu o mai intalnesti astazi. Ea isi dorea sa-si continue misiunea ei de salvare in ciuda ofertelor multiple pe care le-a primit. Era de neclintit in decizia ei de a ramane in locul acela in care era cel mai mult nevoie de experienta si de mainile ei iscusite. Aceleasi miini care zac acum inchise in catuse. Erau exceptionale momentele in care parasea salonul de terapie intensiva, niciodata nejustificate, caci nu avea vicii si de cele mai multe ori nu-si permitea nici sa manance in cele 12 h de tura. Muncea neintrerupt minute, ore, zile, ani, fiecare secunda fiind pretioasa in lupta pentru viata. Puteti sustine judecata ei in libertate semnand petitie adresata ministerului justitiei:

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p06586056.html

  1. Va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase despre Florentina. Am trecut si eu prin spitalele noastre, prin maternitati. Am avut experiente de tot felul, unele traumatizante chiar, dar nu am ramas cu dorinta de razbunare. Imi dau seama atunci cand este vorba de un om dedicat meseriei lui, care trebuie sa plateasca un pret prea mare pentru ceea ce n-a facut. Eu stimez cadrele medicale din Romania care trebuie sa salveze vieti omenesti in conditiile existente. Si in general imi place dreptatea!

 4. Ma bucur ca d-na doctor Iordan a raspuns la acest apel. Bine ar fi daca si alte persoane din cadrul maternitatii Giulesti si-ar spune parerea deschis. Florentina a lucrat mult ani acolo, si presupun ca foarte multe angajate o cunosc. Este mare nevoie de marturiile lor la dosarul de aparare al Florentinei.
  Ce se intampla acum nu face deloc cinste justitiei romanesti.Ea este inchisa, in timp ce adevaratii vinovati: Marinescu, Ranga, Toma, Dima sunt in libertate
  Aceasta femeie a avut ghinionul teribil ca in tocami acele 12 minute sa se produca incendiul, dar acest lucru nu se intampla daca instalatia electrica nu era defectuoasa. Am citit ca erau fire electrice pe jos, unele legate cu scoci. Cum de nu auzim nimic privind firma care facea intertinerea? Chiar asa s-a evaporat in eter? Vrem dreptate si eliberarea Florentinei deoarede nu este nici pericol public si nici publicul nu-si va pierde increderea in sistemul sanitar dela noi.. De fapt si l-a pierdut de mult, inainte ca sa se fi intamplat nenorocirea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s