De fapt: de ce jigneste Herta Muller pe toata lumea?

Este o intrebare care ma urmareste de ceva timp incoace si al carei raspuns trebuie sa-l deduc din atitudinea ei, din trecut, din prezent, din ceea ce scrie si mai ales din ceea ce simte si exprima in cuvinte. Dar niciodata nu am sa aflu daca si cand este sincera.

Urmatorul articol din Dilema Veche m-a pus serios pe ganduri.

Oare o femeie care n-a avut parte de „iubire” poate ierta vreodata ca n-a fost iubita in tara ei? Iubita in adevaratul sens al cuvantului, nu numai iubire de aceea carnala.

Daca am face o comparatie intre o femeie cum este Carla Bruni pe de o parte si Herta Muller pe de alta parte, care ar fi asemanarile si deosebirile?

Ar fi interesant sa primesc feedback la acest articol.

Reclame

2 gânduri despre „De fapt: de ce jigneste Herta Muller pe toata lumea?

  1. Si Mircea Cartarescu, si Herta Muller erau in 2007 candidati Nobel la fel de seriosi, cu oarecare avantaj moral Mircea. Scrisese despre Revolutia Romana, pe cand Herta nu valorificase Reportajul cu sufletul la gura al lui Titus Suciu, nici site-ul lui Marius Mioc, pentru a revela Occidentului amestecul de eroism, solidaritate si crima bolsevico-fesenista de la Timisoara, prin care s-a recuperat decalajul de Rezistenta Antibolsevica. Nu cred ca statul german nu a sprijinit cariera internationala a Hertei Muller si stiu ca Mircea in RO nu e nici macar academician, desi detine toate validarile ce se pot inchipui. Iata de ce sper ca, din aceasta disputa, cei doi excelenti scriitori ai nostri sa nu aiba decat castig EGAL, anume unul publicitar. Altminteri, e absolut natural pentru orice Elita sau Autoelita frecusul ce desemneaza Intelectualul Dominant. Dupa ce Herta a punctat impotriva lui Horia valorificand Afacerea Antohi, n-a gasit alt punct vulnerabil in Orbitor decat lipsa vocatiei de martir a autorului, desi V.I. Lenin ne invata ca nu sacrifici aiurea avangarda, cele mai promitatoare cadre. Cum nu fusese nici Herta o Doamna Cornea in Banat, singurul scriitor indrituit sa-i probozeasca pe amandoi pentru limitarea la Rezistenta prin Cultură, este dl Paul Goma, neinvitat insa la Ateneu, desi tocmai implinea 75 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s